Ska man bli annorlunda behandlad bara för att man är rik och har en viss förmögenhet? I vissa fall är svaret nej, i andra så är det ja. Det senare åtminstone om man ser till hur banker ställer sig till kunder som har ett placeringsbart kapital av en högre skala. Där erbjuds man nämligen Private Banking och de är en tjänst som visar uppskattning för att personen i fråga valt just den bank hen har gjort.

Private Banking har blivit vanligare i Sverige. Utomlands har den funnits länge, men just i Sverige har det länge ansetts som lite fult att vara rik och det är ingenting som vare sig den enskilde individen eller banken skyltar med. Numera så har dock pendeln vänt. Det senaste årtiondet har Sverige dels varit ett av de länder där allra flest nya miljonärer kommit fram och dels så har vi också på många sätt tagit till oss nya seder och influerats av nya kulturer. Det är inte fult att vara rik längre.

Private Banking handlar om förvaltning och rådgivning

För en bank så är en förmögen kund värd mer än en vanlig Svensson och därför så måste man också göra allt för att den rike ska stanna och ha kvar sina pengar inom banken. Därav Private Banking. Även andra banker kommer nämligen att ge erbjudanden och det är fritt fram att byta bank när man vill. Genom att erbjuda den här tjänsten så kan man också ge det lilla extra.

Vad kan det vara då? Ja, inom ramarna för Private Banking så kan man se att man får en mer personlig rådgivning gällande exempelvis placering av pengar, råd om fonder och eventuella aktieinvesteringar. På samma sätt kan man även se att rådgivning ges i frågor som rör försäkringar, pensioner, skatter och annat. Till detta så får man en personlig bankman som kanske har tio-femton kunder snarare än flera hundra som är normalt inom bankväsendet.

Och: man får även hjälp med annat. Bokning av flyg, bokning av hyrbilar och hotell samt erbjudanden om att nätverka med andra miljonärer och därigenom också bygga upp nya kontakter och eventuella affärspartners.

Förmögenhet krävs för att erbjudas tjänsten

Private Banking är, helt enkelt, grädden på moset för den besuttne som genom denna tjänst kan få en tydligare möjlighet att se den egna förmögenheten växa. Tilläggas är att det kostar pengar också. Beroende på vilken bank man väljer så kan kostnaden – i en grundavgift – för Private Banking ligga mellan 1-15.000 kronor och där även innehåller i tjänsten varierar.

För att erbjuda denna lyx så bör man – återigen beroende på bank – ha en förmögenhet om minst två miljoner kronor. Ju mer du har, desto bättre hjälp får du. Du blir, så att säga, värd din vikt i guld.

Läs mer om private banking på sajten https://www.privatebankings.se/