Sport och idrott har alltid haft en stor plats i våra liv. Oavsett om det handlar om hockey, fotboll, alpina sporter eller om exempelvis basket, handboll eller bordtennis så finns det ofta intresse och tydliga målgrupper. Vi gillar, helt enkelt, att titta på allehanda idrotter och vi gillar att göra det tillsammans. Idag är det senare lättare än någonsin då antalet sportbarer i Sverige ökat ganska markant. 

En sportbar ger besökaren det mesta: ett tillfälle att se på idrott, en chans att komma hemifrån, en möjlighet att träffa vänner – eller andra idrottsintresserade – och fina utsikter att både äta och dricka gott. Det är de tydliga fördelarna med en renodlad sportbar. men vi ska även nämna att det finns andra positiva detaljer. 

Ett stort urval av sporter skapar en fin atmosfär 

En av dessa handlar om urvalet och att du som kund ofta har en möjlighet att välja exakt vad du vill se – inom rimligheten för de abonnemang som baren i fråga har givetvis. Det innebär konkret att de olika tv-skärmar som finns kan visa olika typer av sporter. Vill ett bord se en hockeymatch så är det möjligt, vill ett sällskap följa upplösningen på V75 så finns inga problem och vill en tredje person se på Vinterstudion så kan han också göra det. Urvalet skapar en skön stämning.

Hur ser framtiden ut? 

De flesta städer har en- eller flera sportbarer. Detta kan emellertid komma att ändras. Vi nämnde att det skett en ökning, men det finns ganska mycket som tyder på att denna kommer att avta. Varför? Jo, för att det blivit dyrare att lösa abonnemang för ägaren till sportbaren. Det kostar pengar att ha många kanaler och de valfriheter du som kund får – de kostar ägaren en massa pengar. 

För en sportbar så kan detta komma att innebära att man måste nischa sig lite tydligare – exempelvis satsa enbart på fotboll och då från en specifik liga. Det behöver kanske inte innebära en extrem nackdel för gästerna, men håll med om att det alltid är trevligt att kunna se så mycket sport som möjligt och att kunna vandra lite från bord till bord. Det senare knyter även nya kontakter – något som är en annan väldigt stor fördel just vad gäller en sportbar. Man blir aldrig ensam!