Kategorier
Allmänt

Som ett stort pussel

Vill du bygga ett eget hus och samtidigt känna dig nära din inre grottmänniska? Hade det varit kul att använda en helg till att arbeta nära din tonåring och samtidigt bygga ett gästhus?

De platta paketen från den stora möbelfirman har blivit ett välkänt uttryck. Där du får material som är kapat i perfekta delar tillsammans med allt du behöver i skruvar, spikar och andra sammanfattningar. Tillsammans med en broschyr som visar hur du sätter ihop möbeln kan du själv skapa dina möbler. Och samtidigt få lättare att ta hem möbler utan att hyra stora släp. Ungefär samma arbetssätt är det när du köper ett timmerhus. Du får timmer i numrerade delar tillsammans med en beskrivning som visar hur du ska sätta ihop det. Med hjälp av en eller flera vänner och rätt utrustning har du snabbt byggt ihop ditt eget hus.

Snabbt och lätt

Om du enbart vill ha ett hus till förvaring så kan ditt hus av timmer vara färdigt på en eller två dagar. Men om du vill ha ett fullvärdigt hus med kök och badrum, så kommer förstås den installationen ta längre tid. Du kan ändå förkorta byggtiden på plats genom att köpa ett hus av timmer och ha allt på sin plats när huset anländer. Som markarbeten och plintar och allt du behöver av hängrännor, stuprör, utebelysning, kamin med mera. Vill du bara ha ett mindre hus i timmer så kan det passa även om du har helt annan stil på din huvudbyggnad.