Kategorier
Allmänt

Att hitta gravstenar i Stockholm

När en gravsten ska väljas är det en svår tid i livet. Att då få hjälp av företag med fokus på gravstenar i Stockholm kan vara skönt. Vissa har även vackra gamla gravstenar man kan välja mellan.

Syskonen Maria och Martin befinner sig på kyrkogården och anledningen är att dagarna innan har de diskuterat om hur de vill bli begravda. De har fått veta att borttagna gravstenar kan finnas ställda åt sidan på kyrkogården. Dessa har några företag valt att renovera och göra vackra igen.

Idén tilltalar dem båda och de beslutar sig för att ta en titt när de åker för att sätta blommorna på farmors grav.

Bevarar vackra gravstenar

Efter besöket på kyrkogården bestämmer de sig för att besöka ett företag som kan renovera en gravsten i Stockholm. Det finns flera olika kriterier när man väljer gravsten. Bland annat hur ofta graven kommer att besökas. Anledningen är att stenar behöver olika underhåll. De får lära sig att man ska tvätta gravstenarna med såpa och vatten.

Besöket på företaget ger betydligt mer än de båda förväntat sig. Allt ifrån vilken sten man ska välja till vilka blommor som passar bäst samt en förmaning om att vara försiktig med ljusen.

När de lämnar entreprenören säger de båda att de ska skriva ned hur de vill ha sin gravsten när det blir dags, så att familjen vet. Men det är långt kvar till dess och under tiden ska de tända ljus för sina nära och kära på kyrkogården, ofta och inte bara under allhelgonahelgen.