Kategorier
Djur

Så får man en trygg och lycklig hund

Gör er valp lite som han vill? För att få livet trivsamt för alla kan det vara bra att träna in lite vardagslydnad. Genom att gå en valpkurs får både hund och ägare hjälp att förstå varandra.

Det finns mycket som måste fungera mellan hund och ägare och det är inte alltid så lätt att förstå varandra. Har man dessutom en valp är det viktigt att man ger den en bra grund att stå på så att hunden blir glad och trivs. Då fungerar vardagen bättre för alla och man kan njuta av varandras sällskap. Under en valpkurs får hunden lära sig vardagslydnad som exempelvis att gå i koppel, inkallning, att inte skälla eller att dra i kopplet när den möter en annan hund. Valpen får träna på att lyssna på sin ägare samtidigt som det händer distraherande saker i närheten. Detta skapar starka och trygga band samtidigt som man har roligt tillsammans.

Ta hjälp av en kunnig och erfaren instruktör

Det finns flera bra valpkurser men det är viktigt att instruktören är kunnig och har lång erfarenhet av uppfostring och inlärning av hundar och deras olika beteenden. En valpkurs består oftast av både teori och praktiska övningar.

En annan fördel med att gå en valpkurs är att både ägare och valp får möjlighet att socialisera sig med andra. Som hundägare är det ofta skönt att träffa personer i samma situation och man kan utbyta erfarenheter. Inte sällan hittar man också promenadkompisar och lekkamrater men även hundvakter.