Kategorier
Tandvård

Invisalign är en skonsam tandreglering

Är du trött på sneda tänder och känner det är dags att fixa problemet? Då bör du överväga att testa invisalign, som är en mycket skonsam metod, och du kommer då snart att ha raka och fina tänder.

Att utföra en tandreglering kan låta smärtsamt och tankarna går till de där klassiska tandställningarna som alltid användes förr i tiden. Men det finns en annan metod som kallas invisalign, och det är ett fantastiskt sätt att få de där raka tänderna man drömt om så länge. Med raka tänder kan det bli lättare att tugga maten, om det har varit ett problem, men många utför tandregleringen ur ett skönhetsperspektiv. Med raka tänder blir det lättare att le, för man slipper att skämmas.

Hur går det till?

Metoden med invisalign i Göteborg är ett mycket smidigt sätt att reglera tänderna på och det bästa av allt, den är helt osynlig! Invisalign är en skena som sätts i munnen och det är den som kommer att reglera tänderna så de till slut blir raka. Skenorna är transparenta, det är därför de inte syns och de är anpassade till din tandrad så de orsakar inte något obehag.

Din tandläkare kommer att med hjälp av scanning att ta fram rätt utformning av skenan till dina tänder och väl på plats så kommer den att reglera en liten bit i taget. En tandrad kommer att vara reglerad inom cirka tre månader, så det är en snabb metod. Invisalign är den skonsamma metoden för dig som vill ha raka tänder.