Kategorier
Tandvård

Olyckan är framme

Det är lätt hänt att en olycka sker på ett sätt så tänderna tar stryk. Det kan vara efter ett fall med cykeln, man snavar på joggingrundan eller något annat. Då kan du behöva en akut tandvård.

När någon oförutsedd olycka sker som drabbar tänderna behöver man akut uppsöka läkarvård. Detta är lika illa som vore det resten av kroppen. Skulle du bryta benet väntar du knappast tills nästa dag med att söka läkarvård. Detsamma gäller för tänderna. På samma sätt som du kan bege dig till akuten med ditt brutna ben kan du söka akutvård för tänderna. Akuttandläkare har samma kompetens som vanliga tandläkare har, bara med skillnaden att de har utökade öppettider.

Kommer du med en trasig tand till en akuttandläkare görs sällan en fullständig lagning, utan de gör en provisorisk lagning som vid senare tillfälle kan åtgärdas helt fixas. Lagningen blir fyller sin funktion så länge och blir snällare för din plånbok.

Hitta klinik

Beroende på vart du befinner dig i landet finns det olika många kliniker att vända sig till. Behöver du till exempel akut vård i Göteborg finns det flera olika kliniker att välja mellan. Med några enkla sök på google får du upp några olika förslag. I Göteborg är utbudet av jouröppna tandläkarkliniker så stort att du dessutom kan välja utifrån dina preferenser. Har du till exempel tandläkarskräck kan du – trots att det är akut – vända dig till någon som är specialiserade på att hantera detta. Och du får den vård du behöver. Läs mer om akut tandvård på denna webbsida: akuttandvårdigöteborg.se