Kategorier
Tandvård

Olyckan är framme

Det är lätt hänt att en olycka sker på ett sätt så tänderna tar stryk. Det kan vara efter ett fall med cykeln, man snavar på joggingrundan eller något annat. Då kan du behöva en akut tandvård.

När någon oförutsedd olycka sker som drabbar tänderna behöver man akut uppsöka läkarvård. Detta är lika illa som vore det resten av kroppen. Skulle du bryta benet väntar du knappast tills nästa dag med att söka läkarvård. Detsamma gäller för tänderna. På samma sätt som du kan bege dig till akuten med ditt brutna ben kan du söka akutvård för tänderna. Akuttandläkare har samma kompetens som vanliga tandläkare har, bara med skillnaden att de har utökade öppettider.

Kommer du med en trasig tand till en akuttandläkare görs sällan en fullständig lagning, utan de gör en provisorisk lagning som vid senare tillfälle kan åtgärdas helt fixas. Lagningen blir fyller sin funktion så länge och blir snällare för din plånbok.

Hitta klinik

Beroende på vart du befinner dig i landet finns det olika många kliniker att vända sig till. Behöver du till exempel akut vård i Göteborg finns det flera olika kliniker att välja mellan. Med några enkla sök på google får du upp några olika förslag. I Göteborg är utbudet av jouröppna tandläkarkliniker så stort att du dessutom kan välja utifrån dina preferenser. Har du till exempel tandläkarskräck kan du – trots att det är akut – vända dig till någon som är specialiserade på att hantera detta. Och du får den vård du behöver. Läs mer om akut tandvård på denna webbsida: akuttandvårdigöteborg.se

Kategorier
Allmänt

Att flytta inom en ort med flyttfirma

Oavsett om du gör en lång eller en kort flytt så ska hela bohaget bäras ut och in och ut och in igen. En hel massa bärande och viktigt att tänka på ergonomiska lyft, bra packningsteknik etc.

Första gången du flyttar kanske du flyttar hemifrån till en studentbostad. Har du ett helt bohag redan då eller flyttar du då med en ryggsäck eller två? När du studerat klart och hunnit få ditt första jobb har du en inkomst och börjar samla på dig saker som du håller kärt. Då börjar det bli något mer komplicerat att flytta och du överväger troligen att anlita en flyttfirma.
Flyttar du till en annan kontinent eller bara inom kommunen eller orten? Hur som haver är det alltid lika mycket som ska flyttas. Så har du hunnit samla på dig en del bohag är det väl värt att investera i professionell hjälp av en flyttfirma. Då slipper du kånka och bära eller packa en flyttbil.

När du inte vet vad du vill

Är du i en fas i livet då du helt enkelt inte vet vad du vill? Då kan det vara bra att be flyttfirman magasinera dina grejer så du får möjlighet att ge dig ut i världen och känna på känslan av äkta frihet.
Utan alla våra saker, vilka är vi då? Det är en otroligt nyttig övning att känna på. Och om du inte har alla dina saker, om de ligger tryggt magasinerade, kan du utforska vem du verkligen är och vem du vill vara. Hitta mer information på denna hemsida: flyttfirmatäby.se

Kategorier
Djur

Så får man en trygg och lycklig hund

Gör er valp lite som han vill? För att få livet trivsamt för alla kan det vara bra att träna in lite vardagslydnad. Genom att gå en valpkurs får både hund och ägare hjälp att förstå varandra.

Det finns mycket som måste fungera mellan hund och ägare och det är inte alltid så lätt att förstå varandra. Har man dessutom en valp är det viktigt att man ger den en bra grund att stå på så att hunden blir glad och trivs. Då fungerar vardagen bättre för alla och man kan njuta av varandras sällskap. Under en valpkurs får hunden lära sig vardagslydnad som exempelvis att gå i koppel, inkallning, att inte skälla eller att dra i kopplet när den möter en annan hund. Valpen får träna på att lyssna på sin ägare samtidigt som det händer distraherande saker i närheten. Detta skapar starka och trygga band samtidigt som man har roligt tillsammans.

Ta hjälp av en kunnig och erfaren instruktör

Det finns flera bra valpkurser men det är viktigt att instruktören är kunnig och har lång erfarenhet av uppfostring och inlärning av hundar och deras olika beteenden. En valpkurs består oftast av både teori och praktiska övningar.

En annan fördel med att gå en valpkurs är att både ägare och valp får möjlighet att socialisera sig med andra. Som hundägare är det ofta skönt att träffa personer i samma situation och man kan utbyta erfarenheter. Inte sällan hittar man också promenadkompisar och lekkamrater men även hundvakter.

Kategorier
Tandvård

Invisalign är en skonsam tandreglering

Är du trött på sneda tänder och känner det är dags att fixa problemet? Då bör du överväga att testa invisalign, som är en mycket skonsam metod, och du kommer då snart att ha raka och fina tänder.

Att utföra en tandreglering kan låta smärtsamt och tankarna går till de där klassiska tandställningarna som alltid användes förr i tiden. Men det finns en annan metod som kallas invisalign, och det är ett fantastiskt sätt att få de där raka tänderna man drömt om så länge. Med raka tänder kan det bli lättare att tugga maten, om det har varit ett problem, men många utför tandregleringen ur ett skönhetsperspektiv. Med raka tänder blir det lättare att le, för man slipper att skämmas.

Hur går det till?

Metoden med invisalign i Göteborg är ett mycket smidigt sätt att reglera tänderna på och det bästa av allt, den är helt osynlig! Invisalign är en skena som sätts i munnen och det är den som kommer att reglera tänderna så de till slut blir raka. Skenorna är transparenta, det är därför de inte syns och de är anpassade till din tandrad så de orsakar inte något obehag.

Din tandläkare kommer att med hjälp av scanning att ta fram rätt utformning av skenan till dina tänder och väl på plats så kommer den att reglera en liten bit i taget. En tandrad kommer att vara reglerad inom cirka tre månader, så det är en snabb metod. Invisalign är den skonsamma metoden för dig som vill ha raka tänder.

Kategorier
Bil & Motor

Köpa nytt eller begagnat?

Visst skulle det vara underbart med en helt ny bil, men det är långt ifrån alla som har den budgeten. En bättre begagnad bil brukar vara det som de allra flesta köper när det är dags för ny bil.

Ja det vore väl rena drömmen för de flesta det, att få hämta ut en sprillans ny bil som aldrig varit i bruk tidigare. Men de ekonomiska förutsättningarna är det långt ifrån alla som har, så de flesta brukar köpa begagnat när det är dags för bilbyte. De flesta bilfirmor har både nya och begagnade bilar till salu. Ska man köpa bil och det är begagnat som gäller så är det oftast bäst att handla från en auktoriserad bilfirma eftersom man då vet att bilen är helt okej.

Vad behöver du för bil?

En bilfirma har ofta en tillhörande verkstad där alla bilar som de får in kollas upp noggrant innan de läggs ut till försäljning. Allt på bilen är kontrollerat och du kan ofta också be att få bilen besiktigad innan du bestämmer dig om du ska köpa den eller inte.

Att köpa begagnad bil av en privatperson innebär fler risker eftersom du då inte helt och hållet kan lita på att allt stämmer. Om nu inte den personen ifråga har haft bilen inlämnad på verkstad innan. Kika runt på närmaste bilfirmor där du bor och kolla om de har några bilar som är lämpliga för just dig och dina behov. Är det en stor eller liten bil du behöver? Läs mer om bilhandlare på denna hemsida: https://bilochmotor.se/

Kategorier
Allmänt

Gamingdatorer som passar alla

Är du på jakt efter en gamingdator? Eller behöver du uppgradera för att möta kraven från de spel du vill spela? Gaming är för alla men alla har inte kunskapen. Du kan få hjälp att välja rätt.

Vad är egentligen gaming datorer? Inte något som du inte kan använda till annat! En gamingdator är helt enkelt en vanlig stationär dator som är extra vässad för att nå upp till de krav man har när man vill spela.

Alla vill inte spela samma sorts spel. Däremot vill de allra flesta ha saker som suverän grafik, bra kylsystem och stort RAM-minne. Bättre processorer och den bästa bild- och ljudkvalitén är också önskemål de allra flesta seriösa gamers har. Då är det enda rätta att låta Arsa Data specialkomponera en gamingdator som passar just dig.

En stationär dator att använda till allt

Vad är då fördelen med att köpa en gamingdator som dessutom är stationär. Den går ju inte att ta med? Iallafall inte utan en massa besvär? Jo, antagligen har du användning av en dator även när du inte spelar. Allt annat som du behöver en dator till kan du använda din gamingdator till. Men du kan inte få en bra spelupplevelse på en laptop som inte är gjord för gaming.

Att investera i en bra gamingdator har ytterligare en fördel. Den kan servas löpande. Du kan få komponenter bytta och systemet uppgraderat så att du alltid har det senaste och bästa installerat. Den som satsar på gaming vet hur viktigt det är.

Kategorier
Okategoriserade

Intresserad av bergvärme i Stockholm?

Är du intresserad av bergvärme till din villa i Stockholm? Det är definitivt något som kan skapa bättre ekonomiska förutsättningar på sikt och som dessutom kan hjälpa till med att skapa en bättre miljö. Men, bergvärme och installation av sådan är en komplex fråga som kräver undersökning och professionalism i varje led. Rätt rörmokare i Stockholm är bara en av de saker som måste klaffa.

Bergvärme har extremt många fördelar. Jämför man med andra alternativ så kan man genom att låta sitt hus värmas upp av bergvärme komma att minska kostnaden med upp till åttio procent. Därtill så gör man även miljön och klimatet en tjänst – bergvärme handlar om att ta tillvara på uppvärmd energi i berggrunden; energi som är förnybar och som inte skadar vare sig natur eller miljö.

Ett bra val – men är det verkligen det bästa valet för din villa i Stockholm? Det första som krävs är en noggrann, geologisk undersökning av marken din villa står på. I vissa fall finns det ingen möjlighet att ta tillvara på bergvärme, i andra fall kan det handla om att man måste borra så pass djupt att effekten inte blir så bra som man hoppats på. I den här frågan måste man även ha koll på grannarna.

Ett borrhåll får nämligen inte placeras närmare än 20 meter från en annan energibrunn. Om din granne har bergvärme så finns det alltså viss risk i att du inte kan skaffa det – av den enkla anledningen att du då skulle påverka dennes effekt negativt. Om den geotekniska undersökningen skulle visa att bergvärme är ett möjligt alternativ så återstår även andra frågor som kräver svar. Det första handlar om hur djupt man måste borra. Ju djupare man borrar, desto högre blir kostnaderna.

Att installera bergvärme är en kostsam investering

Det är dyrt att installera bergvärme och man måste undersöka att det verkligen kommer att vara en investering. När vi säger dyrt så menar vi att 100.000 kronor är en rimlig kostnad att budgetera för; allt över detta bör skapa tankar på andra alternativ. Man vill, så klart, att den initiala kostnaden ska ätas upp i takt med tiden. Gällande detta så brukar man säga att bergvärme – och den summa man sparar varje månad – kräver ungefär tio år innan man når break-even.

Den sista frågan är tvådelad och handlar om att A) välja rätt värmepump och B) välja rätt rörmokare i Stockholm för installation. Båda dessa frågor bör undersökas närmare. Gällande pumpen så har vi ett tydligt råd och detta ligger i att välja en modell från ett välkänt märke. Det lönar sig i längden. Priset må vara lite högre, men man får också mycket för pengarna – bättre service, enklare reparation, längre hållbarhet – och därför bör man undvika de nya, billiga modeller som idag finns på marknaden. Går någonting sönder så kan kostnaderna skena iväg som en följd av att reservdelar är svåra att hitta och att det är svårt att hitta någon som har kompetens att sätta dessa på plats.

Välj en erfaren rörmokare i Stockholm

Rörmokare då? Här är rådet att man söker efter vana snarare än ett billigt pris. Du ska anlita en rörmokare som har erfarenhet av att installera bergvärmepumpar och anpassa din pump mot hur ditt hus ser ut och hur dina behov ser ut. Det är något du tjänar på i längden. Väljer du den billigaste offerten och anlitar en rörmokare i Stockholm enbart för att denne ligger lägre i pris så kommer du – förmodligen – att bli besviken och inte se den effekt du räknar med att få. Som sagt; att välja bergvärme är ett komplext projekt och en delikat fråga som kräver undersökning och noggrannhet i varje led. Först då får man ut de extrema fördelar som denna värmekälla har potential att ge.

Kategorier
Okategoriserade

Private Banking – för dig med en förmögenhet

Ska man bli annorlunda behandlad bara för att man är rik och har en viss förmögenhet? I vissa fall är svaret nej, i andra så är det ja. Det senare åtminstone om man ser till hur banker ställer sig till kunder som har ett placeringsbart kapital av en högre skala. Där erbjuds man nämligen Private Banking och de är en tjänst som visar uppskattning för att personen i fråga valt just den bank hen har gjort.

Private Banking har blivit vanligare i Sverige. Utomlands har den funnits länge, men just i Sverige har det länge ansetts som lite fult att vara rik och det är ingenting som vare sig den enskilde individen eller banken skyltar med. Numera så har dock pendeln vänt. Det senaste årtiondet har Sverige dels varit ett av de länder där allra flest nya miljonärer kommit fram och dels så har vi också på många sätt tagit till oss nya seder och influerats av nya kulturer. Det är inte fult att vara rik längre.

Private Banking handlar om förvaltning och rådgivning

För en bank så är en förmögen kund värd mer än en vanlig Svensson och därför så måste man också göra allt för att den rike ska stanna och ha kvar sina pengar inom banken. Därav Private Banking. Även andra banker kommer nämligen att ge erbjudanden och det är fritt fram att byta bank när man vill. Genom att erbjuda den här tjänsten så kan man också ge det lilla extra.

Vad kan det vara då? Ja, inom ramarna för Private Banking så kan man se att man får en mer personlig rådgivning gällande exempelvis placering av pengar, råd om fonder och eventuella aktieinvesteringar. På samma sätt kan man även se att rådgivning ges i frågor som rör försäkringar, pensioner, skatter och annat. Till detta så får man en personlig bankman som kanske har tio-femton kunder snarare än flera hundra som är normalt inom bankväsendet.

Och: man får även hjälp med annat. Bokning av flyg, bokning av hyrbilar och hotell samt erbjudanden om att nätverka med andra miljonärer och därigenom också bygga upp nya kontakter och eventuella affärspartners.

Förmögenhet krävs för att erbjudas tjänsten

Private Banking är, helt enkelt, grädden på moset för den besuttne som genom denna tjänst kan få en tydligare möjlighet att se den egna förmögenheten växa. Tilläggas är att det kostar pengar också. Beroende på vilken bank man väljer så kan kostnaden – i en grundavgift – för Private Banking ligga mellan 1-15.000 kronor och där även innehåller i tjänsten varierar.

För att erbjuda denna lyx så bör man – återigen beroende på bank – ha en förmögenhet om minst två miljoner kronor. Ju mer du har, desto bättre hjälp får du. Du blir, så att säga, värd din vikt i guld.

Läs mer om private banking på sajten https://www.privatebankings.se/

Kategorier
Okategoriserade

Takmålning i Stockholm kräver rätt företag

Arbeten med renovering i centrala Stockholm kräver mer av arbetarna än vad ett motsvarande renoveringsjobb gör i en mindre stad. Detta som en följd av att byggnaderna är högre, att fler människor finns i omlopp och att det färdiga arbetet kommer att hamna under lupp på ett helt annat sätt. En misslyckad renovering av en större fastighet eller byggnad i Stockholm kommer att ses av fler människor och därmed så exponeras man som beställare på ett helt annat sätt. Man har, helt enkelt, inte råd att misslyckas och detta oavsett om det gäller en takmålning, en fasadrenovering eller något att projekt vars sömmar kommer synas. 

Vi skulle därför råda den som äger en fastighet i Stockholm och som står inför exempelvis en takmålning att ha tungan rätt i munnen vid val av företag. Låt dig inte frestas av ett lägre pris. Ta för all del in så många offerter som möjligt för din takmålning – men låt inte prislappen vara det som avgör. 

Gå hellre på andra faktorer att basera ditt val på. Man ska dels tänka på det färdiga resultatet och dels också på säkerheten. Om du exempelvis anlitar ett företag i Stockholm för din takmålning och en olycka sker där det sedan visar sig att företaget saknar ansvarsförsäkring. Vems blir då felet och vem kommer att ställas till svars för om någon förbipasserande får ett föremål i huvudet? Här måste man tänka till innan. 

Erfarenhet och försäkring för jobbet

Vårt första råd är att man kollar på referenser. Vilka tidigare kunder har man haft, hur har de upplevt arbetet och kan man se det färdiga resultatet av detta någonstans? En pålitlig och erfaren firma har inga problem att visa referenser. Tvärtom – de vet att en bra referens ofta är avgörande och arbetar därför aktivt med att skaffa sig sådana. Oseriösa företag visar sällan upp någon säkerhet i form av referenser och det är således ett ganska bra sätt att skilja agnarna från vetet. 

Och, som sagt: se alltid till att det finns en ansvarsförsäkring och en garanti i avtalet du skriver. Försäkringen ger dig som fastighetsägare trygghet och garantin ger dig trygghet vad gäller det färdiga jobbet. Blir något fel med din takmålning i Stockholm så kommer företaget att göra om arbetet enligt den garanti som ges. Kompromissa inte med dessa frågor.

Kategorier
Okategoriserade

Headhunting – den säkra vägen till rätt person

Hur ska man som företag kunna hitta anställda som verkligen passar för jobbet? Om dte handlar om tjänster i högre positioner så handlar det om högre löner och varje liten felrekrytering kan komma att kosta pengar i slutändan. Här har vi heller inte räknat in det faktum att fel person dessutom kan komma att förstöra moralen hos kollegorna, att kunderna kan drabbas och att omsättningen kan komma att påverkas negativt. 

Undersökning är A och O i frågan. Ju mer tid man kan lägga ner på att undersöka varje kandidat på djupet – intervjuer, träffar, rekommendationer – desto större chans är det att man träffar rätt. Men, detta står stick i stäv med det faktum att en arbetsannons kan mötas av flera hundra sökande. Man har inte tid att jobba sig igenom en sådan hög av CV:n utan att det tar tid från den huvudsakliga verksamheten. Där är headhunting en bättre lösning. 

Headhunting ger bättre odds att hitta rätt

Headhunting innebär konkret att man anlitar en extern partner som sköter rekryteringen. Det företag man anlitar har en pool av intressanta namn samlade – som kanske sökt andra jobb eller som utmärkt sig på andra företag.

Man håller, kort sagt, ögonen på vissa personer och då rätt tjänst sedan uppenbarar sig så tar man kontakt. Man matchar personens kompetens, egenskaper, utbildning och erfarenhet mot de kriterier och behov som företaget satt upp och då får man också en stor chans att träffa rätt. 

Vi skulle säga att headhunting är den absolut bästa lösningen om man som företag behöver rekrytera till någon typ av högre position. Det sparar tid och det sparar pengar.